Skip to main content

Tálos Tomiról már meséltünk Nektek. Ő a Krisztina Palace ételeinek mestere, aki nem csak az újdonságokat szereti kipróbálni, hanem bizony a magyar hagyományok előtt is tiszteleg. Főleg karácsonykor, hiszen mi más is kerülhetne náluk az asztalra, mint a bográcsban készült, méltán híres halászlevünk. Tomi a receptet otthonában, Somogy megyében sajátította el. Lássuk, milyen a halászlé, ha egy séf készíti!

 

Hozzávalók:
1 kg ponty
1 kg harcsa
1 kg apróhal „törpeharcsa, keszeg…stb.”
Kb. 5 evőkanál olaj
4 db. nagyobb vöröshagyma
2 db. paprika
2.db. paradicsom
4 kávéskanál fűszerpaprika
só, bors
6-7 liter víz
Afrikai harcsafilé vagy ponty patkó – Ezt majd a kész levesbe főzzük bele a végén.

 

A halászlé alapanyagait kb 45 perc alatt készre főzzük, majd passzírozzuk. A levet visszaöntjük egy edénybe, hozzáadjuk a pontypatkót, vagy az afrikai harcsafilét, amit felkockázunk és körülbelül 10.-15.perc alatt készre főzzük.

 

Jó étvágyat, kellemes ünnepeket,
Tomi
Krisztina Palace

 

Nézd ki Te is a hozzád legközelebb eső Gnocco éttermet, böngészd át az étlapját és látogass el hozzánk 2022-ben!
Várunk szeretettel Instagram oldalunkon is!