Skip to main content

Gortva Csaba, a GNOCCO Promenade Gardens Étterem séfének szavaival élve, hetedikes általános iskolás korában kezdődött minden, ami őt a mai karriertörténetéhez sodorta. Nagybátyján keresztül, – aki egyébként maga is cukrász felszolgálóként tevékenykedett – került egy halászcsárdába, ahová eredetileg nyaralni készült. A sors mégis úgy hozta, hogy az ott megízlelt életérzés olyannyira megtetszett neki,  hogy az ott is tartotta. Először krumpli pucolással kínálták meg, nem sokkal később már főzött, míg végül önállóan, gyermeki lelkesedéssel megfűszerezett haltálakat készített. Ekkor már sejtette, hogy ő bizony ezzel fog foglalkozni. 

 

A vendéglátós iskolában, – ahová kezdeti élményei után már tudatosan készült – nagy előnye volt társaival szemben. Ekkoriban két fontos dolog körül jártak a gondolatai, a vendéglátós tervein és a sporton. Kiváló fizikuma miatt a testmozgás is kifejezetten érdekelte, kézilabdázott és atletizált. Egy komoly sérülés következtében azonban kikristályosodtak a tervei, hiszen elgondolkoztatta, hogy egy hasonló baleset máskor is megtörténhet, melynek következtében elveszítheti a megélhetését.

Így döntött véglegesen az első gyakornoki helye mellett. A Hozam Klub négycsillagos szolnoki szállodának sok hasznos tapasztalatot köszönhet. Ezt követően Csaba egy magyaros vendéglőbe került, ahol ugyancsak rengeteg vendéglátós praktikát sajátított el. Budapestre már úgy érkezett, hogy volt fent felajánlott munkája. A konyhai pörgést, gyorsaságot innen tanulta meg. Mikor már munkatapasztalataiból tudott eleget meríteni, elkezdte fejben felépíteni karrierét. Érdekelődni kezdett a fúziós konyha iránt, ami miatt tudatosan, hogy minél többet tanuljon, minél szélesebb skálán lássa saját szakmáját, gyakran váltott munkahelyet. Mivel hogy kapcsolatait mindenhol építette és a különböző közösségekbe könnyen beilleszkedett, így nem volt ritka az sem, hogy egyes helyre visszament, vagy innen-onnan visszahívásokat kapott.

Csaba egy munkahelyét azonban igazán ikonikusnak érez az életében, elmondása szerint ez a szívéhez közel álló bisztró azért volt különleges, mert minden alapanyag házilag való elkészítésére törekedtek. Mind a kenyér, a kolbász, a zsemlemorzsa az ő kezéből került ki.

Családja megalakulásakor, főleg gyermekei születésekor azonban karrierét újra kellett gondolnia. És bár lehetőség lehetőség hátán kínálkozott fel neki különböző éttermekben, ő inkább olyan munkahelyet képzelt el magának, ami nem vesz el lényegi időt az otthon töltött értékes pillanatokból. Ekkor egy drasztikus váltás következett, a kertépítés mentette meg egy egyfajta “kiégés” veszélyétől és a Covid alatt is ez adta meg számára a biztos megélhetést. Persze sorsát megkerülni senki sem tudja, az éttermi vonal így rövidesen ismét visszatért az életébe. Eztán került az irodai vendéglátás világába, azon belül pedig a GNOCCO Éttermekbe. 

Elmondása szerint nehéz utat járt be karriertörténetében és a GNOCCO Promenade Gardens Étteremben is bőven volt kiaknázatlan lehetőség, mire minden a mostani helyére került. Jelenleg egy szuper, támogató csapattal dolgozik együtt. A mai napig talál motiváló kihívást a munkájában, a gyors kiszolgálás például itt alapvető igénye a vendégeknek. Mivel neves, nagymúltú cégek dolgoznak az irodában, az itt dolgozók is nagyon igényesek, többek között az ételekre is. Muszáj biztosítani számukra a magas színvonalat. Ha pedig valamiért mégis panasz érkezne, azokra azonnal kell reagálnia. Csaba nagyon szereti a saját igényei alapján formálni a kínált ételeket, elmondása szerint pedig a vezetőségtől a GNOCCO Promenade Gardensben ehhez kiemelkedő bizalmat kap. Fontos számára az, hogy a vendégek elé házias fogásokat tálaljon, így kerül elő a konyhából többek között a saját készítésű nudli, a friss sütemény és a házi lekvár is.

Kíváncsi vagy további tartalmakra? Kövess minket Facebookon, vagy Instagramon!