Skip to main content

Kendesi Tomi viszonylag új séfnek számít Gnocco körökben, mert bár négy éve csapatunk tagja, most egy igazán hozzá illő pozícióba került. A Festo étteremben irányítja a csapatot, ahol nem csak a főzéshez való tehetségét mutatja meg nekünk napról napra, hanem elhivatottságát és rátermettségét is. Lássunk tőle hát egy fantasztikus receptet!

 

Wellington bélszín

Összetevők:
  • 80 dkg bélszín
  • 2tk őrölt fekete bors
  • mustár ízlés szerint
  • 50dkg fagyasztott leveles vajastészta
  • olaj
  • petrezselyem ízlés szerint
  • kevés liszt
  • 2db tojás a zöldségekre
  • 1 db tojás a tésztára
  • 40dkg gomba
  • 1fej vöröshagyma
  • 2ek zsemlemorzsa
Tomi kedvencének a wellington bélszínt választotta, amihez többek között egy éles kés is szükséges. A bélszínt azzal lehártyázzuk, borssal és ízlés szerint mustárral jól bedörzsöljük, majd egy akkora tálba tesszük, amekkorába éppen belefér. Jól meglocsoljuk olajjal, hogy ellepje és az ő kifejezésével élve letakarva érleljük a hűtőszekrényben, akár 3-4 napig is.

 

Ha mindezzel megvagyunk, akkor a kissé lecsöpögtetett bélszínt körülbelül 1 teáskanál sóval ízesítjük, dörzsöljük, hogy igazán ízre kapjon. A pácoláshoz használt olajat ne tegyük el! A serpenyőben felforrósítunk belőle egy keveset és körbepirítjuk rajta a húst 7-8 perc alatt. Lecsöpögtetve hűlni hagyjuk, majd fóliába csomagolva jól behűtjük azt.

 

Az eddig még fagyos leveles tésztát szobahőmérsékleten felengedjük. A gombát és hagymát alaposan megtisztítjuk, majd lereszeljük, vagy nagyon finomra vágjuk. Itt megint szükségünk lesz a félretett olajra. A zöldségeket keverés közben addig pirítjuk pár evőkanál olajon, amíg a leve el nem fő. Ezután sóval, borssal ízesítjük és a hozzáadott zsemlemorzsával együtt rövid ideig tovább pirítjuk a serpenyőn. Végül ráöntjük a 2 db felvert tojást, és dermedésig sütjük. Ha lehúzzuk a főzőlapról, adjunk hozzá petrezselymet is a tökéletes ízélményért.

 

A tésztát a már meglisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk. A húst jól átforgatjuk a gombapépben és a téglalap alakúra formázott tésztánk közepére helyezzük. Minden oldalról jól megkenjük a tojással, majd ráhajtjuk a tésztát és a legjobb, ha illesztéssel lefelé tesszük a sütőpapírral kibélelt tepsinkbe. A maradék felvert tojással bekenjük a tésztát, villával pár helyen megszurkáljuk és a 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Fontos, hogy az ételt pihentessük 10-15 percig tálalás előtt. A legszebb forma érdekében másfél centi vastagon felszeleteljük. Tomi burgonyát, vagy színes zöldségeket javasol hozzá köretnek.

 

Jó étvágyat! Küldjetek képet nekünk üzenetben, ha kipróbáltátok!