Skip to main content
Tavaly ilyenkor még magától Rudi bácsitól kaptuk a jobbnál jobb, általa kidolgozott recepteket, hogy az emberek megtapasztalhassák a bejgli, a kocsonya és az egyéb finomságok örömeit az őszi és téli időszakban. Idén a nagyszerű séf odafentről irányítja a kezünket főzés közben. Legyen ez így Rudi bácsi kedvenc őszi különlegességének elkészítésekor is, amelynek receptjét Tálos Tomi, a Krisztina Palace séfe adta a kezünkbe. Lássuk, mi a Hokkaido tökleves titka!

 

Hozzávalók a Hokkaido tökleveshez:
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 10 dkg vaj
  • 5 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis darab gyömbér
  • 2 kg hokkaido tök
  • só, bors, petrezselyem
  • 1 db cukkini
  • keményítő
  • fél liter tejszín

2 nagy fej kockára vágott vöröshagymát 10 dkg vajon megpirítunk, majd hozzáadunk 5 szál karikára vágott újhagymát, 2 gerezd aprított fokhagymát és 1 kis darab reszelt gyömbért. Ez lesz a Hokkaido tökleves alapja.

2 kg hokkaido tököt 2×2 cm-es darabokra vágunk, hozzáadjuk a hagymás alaphoz, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ezt 10 percig pároljuk.

Ezt követően 1 db cukkinit 2×2 cm kockákra vágunk, hozzáadjuk az eddigiekhez és felöntjük vízzel. Amikor a lábosban minden megpuhult, az étlelt keményítővel sűrítjük,  majd fél liter tejszínnel dúsítjuk.

Tálalás előtt apróra vágott petrezselyemzölddel, újhagyma szárral díszítjük.

 

Köszönjük Rudi bácsi, köszönjük Tomi! Jó étvágyat hozzá!