Skip to main content

Ha valami igazán puha, újszerű, mégis édes és abbahagyhatatlan karácsonyi rágcsálnivalót sütnétek, ne keressetek tovább! Ugyan nem fogyókúrás édességről van szó, a cukros testvéreinél azért mégis csak egy fokkal diétásabb verzióját írjuk most le a mézeskalácsnak.

 

Diabetikus mézeskalács Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 1 üveg diabetikus méz (250 g)
  • 2 evőkanál folyékony édesítő
  • 1 egész tojás
  • 1 késhegynyi só
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 teáskanál szódabikarbóna

Kemény tésztát gyúrunk az összetevőkből, fél órát állni hagyjuk. Fél ujjnyira kisodorjuk az így kapott tésztát, majd formával kiszúrjuk és sütőlappal bélelt tepsire helyezzük őket. Nagyon óvatosan sütjük 180 fokon, miközben folyamatosan figyelgetjük, hogy mikor barnulnak meg a puszedlik. Fontos, hogy a legjobb állagot akkor fogjuk elérni, ha már akkor kivesszük a tepsit sütőből, amikor a tésztánk elválik a sütőlaptól. Ebből az adagból a kiszúró formák méretének függvényében körülbelül 90 darab puszedlit kapunk. A diabetikus mézeskalács finomságokat cukormázzal díszíthetjük, ha addig el nem fogy!

 

Jó étvágyat kívánunk!