Skip to main content

Ha valaki életében akkora szenvedély a főzés, a finomabbnál finomabb ételek alkotása, hogy karriert építsen belőle, ott mindig egy szívhez közel álló nagymamát, egy folyton tüsténkedő nagynénit, vagy ahogy Bajkai Attila esetében is megtörtént, egy édesanyát kell keresni. Hiszen ki is lehetne inspirálóbb egy gyermek életében, mint a nagybetűs ANYA, aki a földkerekség legkrémesebb krumplifőzelékét készíti, benne a legízesebb fasírttal. Ezúttal a GNOCCO Residence Éttermének séfe, Attila karriertörténetét szeretnénk bemutatni a kedves vendégeinknek, követőinknek, olvasóinknak.

 

A Monorról származó séf tinédzser korában tehetetlenül állt a karrierválasztás előtt, hiszen a tipikus férfias szakmák nem igazán nyerték el a tetszését. Végül szívére hagyatkozva döntött mostani szakmájának elsajátítása mellett, ami után a főiskolát is elvégezte, hogy tanulmányait a következő szintre emelve összeköthesse a közgazdaságtant a konyhával. És bár eleinte jó ötletnek tűnt a két vonal egyesítése, Attilában az idő előrehaladtával kikristályosodott, hol érzi magát a legeredményesebbnek. Így szerezte az első vendéglátós tapasztalatait is, méghozzá a Balatonon. Ezt követően pedig pihenő helyett új kihívásokat keresve, egy folyami hajó fedélzetén találta magát, ami nemzetközi útvonalakat járva újabb és újabb tapasztalatokat, kapcsolatokat, nyelvtudást adott Attilának. A séf bár örömmel emlékezik vissza az itt eltöltött pillanatokra, elmondása szerint ez egy igen nehéz munkakörnyezet is, minden előnye mellett.

Haza érkezését követően Dániába szeretett volna szerencsét próbálni, az élet azonban úgy hozta, hogy erre ekkor még nem kerülhetett sor. Így kerület a VakVarjú éttermekhez, ahol egy számára kedves, nagytudású séffel került egy konyhába. Tőle rengeteg hasznos tapasztalatot szerzett, számos technológiával, modernkori újdonsággal ismerkedett meg.

Első gyermeke születése után fordult az irodai étkeztetés irányába. Szakács, konyhafőnök pozícióban is kipróbálta magát, azonban az élet, ahogy az lenni szokott, közbe szólt. A Covid időszak beköszöntével új munkára volt szüksége és úgy alakult, hogy végül régi álma teljesült: Dániába utazott, ahol egy spanyol étterembe főzött. Nem csak a nemzetköziség új szintjét ismerte meg, hanem egy teljesen új munkakörnyezet lehetősége is az kitárult előtte. A munkatársak közti teljes egyenlőség miatt igazán megtalálta ott a helyét, viszont a szíve és a családja miatt mégis úgy döntött, hogy hosszútávon itthon szeretne dolgozni.

Egy kényelmesebb, családbarátabb munkarend reményében szeretett volna visszatérni az irodaházi közegbe, így került egy éve, azaz 2023 márciusában a GNOCCO Éttermekhez. Eleinte nem tervezett konyhafőnök lenni, azonban Csinto a GNOCCO Office Garden Étteremben talált új kihívásokat, így a pozíciója megüresedett. Szerencsére nagyon jól alakult a kinevezés, ugyanis Attila konyhafőnökként a vendégek szemében is remekel. Elmondása szerint a GNOCCO munkakörnyezete a magyar vendéglátói viszonylatokban egészen kiemelkedik. Sőt, rengeteg aspektusában hasonlít ahhoz, amit Attila Dániában tapasztalt meg. A mindennapi közös ebéd, a figyelem, amit a vezetőségtől kap, nem hétköznapi itthon. A bérrendszer is tiszta, átlátható, rugalmas.

Szerencsére az irodai munkakörnyezet lehetővé teszi, hogy Bajkai Attila minőségi és mennyiségi időt töltsön el a családjával. Ha pedig nem velük van, vagy nekik főz, akkor szabadidejében kosarazik, vagy a félmaratonra készül. Mi pedig nagyon szurkolunk neki!

Kíváncsi vagy további tartalmakra? Kövess minket Facebookon, vagy Instagramon!