Skip to main content

Manapság nehéz hinni a csodákban, a sikertörténeteket is mintha kevesebb fonállal szőné a sors. Pedig bizony egy sarki kifőzdéből is lehet várat építeni. Bizonyítja ezt a következő történet is, ami a GNOCCO Éttermek alapító tulajdonosához, Attilához fűződik.

 

Reisz Attilának nem a szerencse adta a lehetőségeket a kezébe. Volt honnan tanulnia, a vendéglátásban dolgozó felmenői, tanulmányai és munkatapasztalata tökéletes alapot adott számára ahhoz, hogy saját utat törve magának elinduljon egy sörözővel Budakeszin. Ezt egy Hold utcai piacon lévő kifőzde üzemeltetése követte, ahonnan a siker gyökerezett. Attila egy elégedett fogyasztó által kapta a lehetőséget, hogy egy addig még ismeretlen terepen bizonyíthasson. Egy bank irodaházának éttermében volt szükség szaktudására, így ambícióit ettől a ponttól kezdve a GNOCCO neve alatt, egy sokkal nagyobb terepen érvényesíthette. 2005-től a lehetőségek tárháza nyílt ki Reisz Attila felé, hiszen aki valamit jól csinál, azt nem kerüli el a megbecsülés sem. A sikeres működés újabb megkeresésekhez és éttermekhez vezetett, ami számos elégedett vendéget és gyümölcsöző kapcsolatot eredményezett. Mára a GNOCCO hét irodaházban elhelyezkedő étteremre, 8 kávézó és büfé üzemeltetésére nőtte ki magát, melyek közül 5 étkezde a Covid időszakában nyitott.

 

De mégis mi a siker titka? A gyökerek, vagy a szaktudás, esetleg a tapasztalat? Attilát és a munkásságát közelebbről megismerve egyértelmű a válasz: Lehet akármilyen a külcsín, nagy a tudás, vagy különlegesen jó az ember üzleti érzéke. A siker egyik nagybetűs titka a töretlen lelkesedés a nehéz időkben is. Mindezek pedig minőséget, visszajáró fogyasztókat és helyes döntéseket szülnek. Hiszen a GNOCCO története sem egy konstans felfelé ívelő siker. Előfordultak nehéz döntések, hitelből finanszírozott fizetések, szomorú elválások, de reményvesztett pillanatok soha sem. A hullámvölgyeket maga után hagyva a GNOCCO Csoport ma már egy virágzó vállalkozás.

 

De honnan ez a végtelen mennyiségű energia? – kérdezhetné az ember. A Reisz család erejét a sportban kell keresni. Attila életében 10 éves kora óta van jelen kajak, ami azóta is a feltöltődésének, stresszlevezetésének a legnagyobb részét jelenti számára. Az evezés akkora örömöt adott neki egykor és ma is a mindennapokban, hogy a GNOCCO Éttermeken keresztül másokat is szeretne inspirálni. Éppen ezért nagyon szívesen támogatja az UTE legrangosabb kajakosait. Lányáról nem is beszélve, akit egyértelműen édesapukája eredményei motiválják ebben a sportban. Különlegesség, hogy Attila edzője, akit ő a mai napig sokat emleget, csak sikeres, életrevaló növendékeket nevelt ki.

 

Reisz Attila természetesen a GNOCCO Éttermek növekedésének útját nem egyedül járta végig. Felesége, Reisz Szilvia a lelki támogatás mellet mint munkaerő és mint tulajdonostárs is jelen volt a történetben. Szilvi történetét pedig a következő blogbejegyzésben tudjátok majd elolvasni.