Skip to main content

Amikor az élete egyes pontjait összehangolva, harmonikusan működik az ember, az kívülről jól látható magabiztosságot, nyugodtságot és értelmet sugall a külvilágnak. Így történhetett az is, hogy Hudákné Lázár Ildikó, a GNOCCO Európa Torony munkatársa az üzletvezetői címet elmondása szerint véletlenül kapta, önmagában azt érzi: Nincsenek véletlenek. Hallgassuk meg most az ő történetét!

Ildikó mindig emberekkel szeretett volna foglalkozni, így a vendéglátóipari szakközépiskola után ahogy annak rendje és módja, bejárta a szakma lépcsőfokait. Azóta is a vendéglátással keresi a kenyerét kisebb nagyobb megszakításokkal. És mivel rengeteg gyakorlatot szerzett, a vendéglátói szakoktató diplomája után tanítani is elkezdett. Dolgozott családi vállalkozásban, foglalkozott rendezvényszervezéssel, de ahogy az lenni szokott sok esetben, őt is elszólították a családi kötelességek a munkától.

Ez idő alatt mélyült el a vendéglátás melletti másik szenvedélyében, a pszichológiában, amely őt a mindfullness tanulmányozásáig és a life coach foglalkozásig irányította. A mindfullness lényege – ha valaki nem ismerné – a tudatos jelenlét, az ítélkezés mentes, empatikus élet.  Az, hogy az emberek meghallgatása után, nem hozunk ítéletet, hanem megvizsgáljuk mi áll a hozzá társított probléma hátterében. Ildikó ezt a szemléletet a mindennapjaiban is tudja alkalmazni különös tekintettel az üzletvezetői munkájára, ahol nap mint nap új emberekkel és egy, már ismert csapattal dolgozik együtt. A tudatosság folyamatosan része az életének és kötelességének érzi, hogy erre ösztönözze a munkatársait is, akikért ő felel.  

Ildikónak az új munkája rengeteg izgalmat, kihívást és az eredeti szakmája gyakorlásának boldogságát jelenti. Szeret kommunikálni az emberekkel, élvezi a nyüzsgést és az új étterem adta feladatokat. Mivel a GNOCCO Európa Torony egy nagy hely, így rengeteg szegmense van. Kávézó, büfé, étterem és a rendezvényszervezés egyes aspektusairól is gondoskodnia kell.

És mindezt hogyan menedzseli? – A lényeg itt is a tudatosság. Fogadd el, ami történik, mert mindennek oka van! Ha van egy adott probléma, akkor azt ne távolítsd el, nézz szembe vele és gondold át tudatosan, nyugodtan, stresszmentesen, lehorgonyozva. – Adja át a tanácsokat Hudákné Lázár Ildikó.