Skip to main content

Mint ahogy egy Festo étteremről szóló blogbejegyzésben már említettük, a hely sok szempontból különleges kakukktojás a Gnocco éttermek között. Egykori rangidős séfünk, drága Rudi is ezen a helyen dolgozott, amikor még közöttünk sütött-főzött. Azokban meggyőződésünk, hogy bár a konyhát itt hagyta, nem engedte el a kezünket, csak már odafentről irányít. Hogy is lenne ez másképp, hiszen egy rendkívül tehetséges tanítványa vette át a stafétabotot, Kendesi Tamás.

 

A Törökbálintról származó séf már négy éve fáradozik a Gnocco falain belül azon, hogy Ti, a vendégeink elégedetten távozzatok egy fenséges ebéd után. Na de ne szaladjunk ennyire előre! Tomi, csak úgy, mint a Residence séfje, Csinto, a Gundel Károlyban tanult azért, hogy gyermekkori vágyait beteljesítse és hivatalosan is a gasztronómia világába léphessen. Mert hogy előtte is bontogatta a szárnyait, ami nem is csoda családját tekintve. Keresztapja cukrászként, nagybátyja felszolgálóként, nagymamája pedig szakácsnőként dolgozva adta át Tominak minden tudását a vendéglátásról. Ahogy ő mondja, soha nem volt kérdés számára, milyen munkában leli majd örömét felnőttkorában. Végzettségét és egy hidegkonyhás állást követően találkozott legfontosabb példaképével, későbbi inspirációinak forrásával. Kitaláljátok, ki volt az? Balogh Rudolf, Rudi bácsi. Aki bár soha nem bánt kesztyűs kézzel a tanítványival, Tomira nézve láthatóan nagyon jó munkát végzett. Itt kötött barátságot Csintoval is, akinek köszönhetően az à la carte éttermek után a Gnocco világ részese lett és a Festo étterembe került.

Természetesen nem irányító séfként kezdett a Gnocco éttermeknél. Hosszú évek kitartó munkájának köszönheti az állást, amivel bár a Festo étterem vezető pozícióba került, magánélete is megmaradt. Nincsenek éjszakázások, hétvégi munkanapok. Szereti, hogy van felelősség a vállán, hiszen egy nagyszerű csapat támogatja a munkáját. Állítása szerint a napok jókedvűen telnek, tele vannak nevetéssel, de azért kihívással is. A Festo étterme mellett két büfé kínálatát is a vezetésével biztosítják és a kollégák felügyelete is fontos része a munkájának.

És bár az ember azt gondolhatná, hogy jól jön egy séf a háznál, Tominak erre szigorú szabályai vannak. Otthon nem ő a főszakács. Csak akkor ragad fakanalat, ha télen bográcsozásra kerül sor a barátokkal. Elmondása szerint édesanyja főztje utánozhatatlan, így azt minden nap szívesen eszi.

 

Ha szeretnéd látni Tomi munkáit, kövess minket Instagramon és Facebookon is!