Skip to main content
2021. március 8. óta üzemel a XII. kerületi Krisztina Palace irodaházban legújabb éttermünk. És bár még egy évet sem tudhat maga mögött a hely, nincs két ugyanolyan nap a Krisztina Palace Gnocco éttermében. Folyamatosan újabb és újabb kihívások elé áll a csapat, amit Timi, az étteremvezető elmondása alapján nem problémának, hanem feladatnak élnek meg az ott dolgozók. Mi mégis vállaltuk a kihívást és végigkísértük egy napját ennek a különleges helynek, ahol nem mindennapi emberek dolgoznak nem mindennapi szorgalommal.

 

Bizony nagyon korán indul annak a napja, aki arra adja a fejét, hogy ezzel a fajta vendéglátással foglalkozzon. Bár az étterem kávézó része “csak” 7:30-kor nyit, Timiék már 6:30-kor bent vannak, hogy felkészítsék a helyet a vendégek színvonalas fogadtatására. Az éhes szájakat délelőtt különböző péksüteményekkel, kávékülönlegességekkel és villásreggelivel várják. Közben a háttérben folyamatos munka folyik, hiszen a mérnöki precizitással elkészített ételeknek 11-kor már a pultban van szereplésük, méghozzá gyönyörűen tálalva.

Ettől a perctől kezdve már szállingóznak is az emberek. Kevés a környéken az étkezési lehetőség, de egy vendég elmondása alapján, ha lenne is, nem választana mást. A beérkezők nagy része közeli irodaházakban dolgozik, vagy környéki lakos. Azonban az átmeneti forgalom sem ritka annak ellenére, hogy mostanában a turizmus nem éli virágkorát. A Gnocco ideális helyszíne lehet egy gyors munka közbeni baráti csevelyre, egy üzleti reggelire, vagy azok számára is, akik gyorsan szeretnének klasszikus hazai, vagy akár nemzetközi konyhák ízeibe kóstolni.

Egy kis időre a folyton rohanó Timit is sikerült elkapnunk, akinek rengeteg munkája és szorgalma van a Krisztina Palace Gnocco éttermének sikerességében. Elmondása és a látottak alapján nagyon változatosak a mindennapjai. Ugyanúgy besegít a kasszázásban és a pultban, mint ahogy árut rendel és ellenőriz. Nagyon szereti a munkahelyét és otthonosan is mozog benne. Nem is csoda, hiszen a Gnocco ezen étterme is hozza a színvonalat, amitől belépve érzi az ember: Ez bizony több, mint menza.

Nézd ki Te is a hozzád legközelebb eső Gnocco éttermet, böngészd át az étlapját és látogass el hozzánk! Várunk szeretettel!